Finagon Tilitoimistopäivän kuulumisia

07.09.2019

Finagon perinteinen Tilitoimistopäivä järjestettiin tänä vuonna Messukeskuksessa vuosittain kasvaneen osallistujamäärän vuoksi. Tilaisuus on ollut vuosittain "loppuunmyyty" ja näin kävi tänäkin vuonna, vaikka tilaa oli huomattavasti enemmän. Suuri osallistujamäärä ei ole ihme, tilitoimistopäivien päivätilaisuus on maksuton ja se tarjoaa hyvää asiaa useammassa salissa.

Finagon Tilitoimistopäivästä on muodostunut tapahtuma, jossa kuullaan ohjelmaa, saadaan tietoa Progountor ja Tikon ohjelmistoista, tutustutaan yhteistyökumppaneiden ständeihin ja tavataan kollegoita. 

Heti aamulla kävin tutustumassa Tasekirjailijat ry:n osastoon, jonka vieressä oli myös Sisukon ständi.
Jos olet kuullut upeasta Taloustaiturin vuosi -kalenterista, se on juurikin Sisukon Sannan käsialaa.

Tapahtumassa käytössä oleva viestiseinä toimi hyvänä välineenä nähdä mitä ihmiset eri sosiaalisen median kanavissa kommentoivat tunnuksella #tilitoimistopäivä Viestiseinälle pystyi myös lähettämään kysymyksiä


Tilaisuuden ohjelma aloitettiin yhdestä salista ja kaikki paikat olivat täynnä aamusta asti. Ennen varsinaisen ohjelman alkua salin täytti mukava puheensorina kun osallistujat juttelivat kuulumisia, monet heistä näkevät toisiaan juuri näissä tilaisuuksissa, eivät muutoin, Juuri senkin vuoksi nämä tilaisuudet ovat tärkeitä.

Finagon henkilökunta kertoi "Tervetuloa" -puheenvuoron jälkeen kuulumisia tuotekehityksestä ja muusta toiminnasta. Kuulimme myös asiakaspalvelun puheenvuoron. 

Tämän kaverin bongasin yhdestä esitysmateriaalista, kun sen sijaan oikealla oleva söpöläinen on Pepper The Robot, eli Humanoidirobotti, joka ilahdutti meitä omilla lausahduksillaan kun hän kommentoi puheenvuoroja ja tapahtumia

Tapahtuman juonnoista vastasi Peter Nyman, jota Pepper avusti omalla tyylillään

Jokainen osallistuja sai Finagon paperikassin josta esitteiden lisäksi löytyi muistiinpanovihko ja kynä, maukkaita pastilleja ja taloushallinnon osaajille sopivaa suklaata. Näillä eväillä oli mukava odotella lounasta tai vaihtoehtoisesti nauttia lounaan jälkeen pikku makeat.

Kun puheenvuorot jakautuivat eri saleihin, yksi saleista oli kohdennettu täysin Procountor ohjelman käyttäjille, joten se jäi minulta automaattisesti väliin, koska en tätä ohjelmaa käytä. Tällä kertaa jätin väliin myös toisen ohjelmiston Tikonin käyttäjille suunnatut puheenvuorot ja osallistuin mielenkiintoiseen puheenvuoroon joka koski työn muuttumista. Tästä puheenvuorosta sain monenlaisia uusia oivalluksia ja ajatuksia mietittäväksi.

Kuulimme myös hyödyllisen puheenvuoron asiantuntijapalvelujen hinnoittelusta, sitähän ne tilitoimistopalvelut parhaimmillaan ovat.

Päivän KeyNotesta vastasi Henkka Hyppönen aiheena robotiikka ja automaatio. Tämä puheenvuoro oli todella loistava ja ajatuksia herättävä. Ainakin itselleni robotiikka ja sen hyödyntäminen avautui ihan eri tavalla.
Kiitos puheenvuorosta! 

Puheenvuorojen jälkeen ennen illallista saimme nauttia kuohuvaa ja pientä suolapalaa, siinä aika kuluikin mukavasti kollegoiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa ajatuksia vaihtaen.

Illallisella nautimme herkullisesta ruuasta ja juomasta. itse en allergian vuoksi voinut syödä pääruokana olevaa härkää, mutta vaihtoehtoa oleva kasvisruoka oli suussa sulavaa!

Tämä jälkiruoka oli upea, se näytti niin kaunilta etten ensin malttanut koskea siihen ollenkaan. Mutta kun sitten maistoin, se oli vielä parempaa miltä se näytti. Makeaa ja kirpeää oikeassa suhteessa, tässä jälkiruuassa oli Messukeskusken keittiö luonut makujen taideteoksen. Ruokailun jälkeen saimme luonnollisesti myös kahvin tai teen avecin kera.

Illallisen aluksi ja aikana kuulimme mukavaa musiikkia kahden nuoren naisen esittämänä.
Ilta sujui herkullisen tarjoilun lisäksi hyvässä seurassa mielenkiintoisten keskustelujen lomassa. Kiitos Tuija!

Kiitos Finagolle loistavan tapahtuman järjestämisestä taas kerran! Sopivassa suhteessa asiaa, uutta tietoa ja viihdettä. Hyvät yhteistyökumppaneiden ständit ja keskustelut heidän sekä upeiden kollegoiden kanssa ovat myös olennainen osa tätä loistavaa tapahtumaa. Herkullinen illallinen hyvässä seurassa kruunasi illan, kotiinkin jäi vielä palanen hyvää fiilistä ja herkullista makua. 

Suosittelen ehdottomasti osallistumaan Finagon Tilitoimistopäivään!

                                          

Aktiivinen alalla tapahtuvien asioiden seuraaminen sekä osallistuminen erilaisiin tapahtumiin on enemmän kun hyödyllistä alamme ihmisille.
                   
On sekä ammattitaidolle että työssäjaksamiselle tärkeää osallistua ja keskustella aktiivisesti ihmisten kanssa. Jokaisesta tapahtumasta jää jotain uutta omaan tietoreppuun. 

Nähdään tapahtumissa!

Riikka