Tilitoimisto Finansia Ky

Aloitin tilitoimistoyrittäjänä 1.5.1988. Aikaa on siis jo kulunut ja monenlaista on alalla tapahtunut. Yritykseni on jossain kohdin työllistänyt itseni lisäksi 15 alan ammattilaista, nykyisin työskentelen taas yksin. 

Uskon koulutukseen, osaamisen kehittämiseen ja asiakkaan neuvontaan oma-aloitteisesti. Tilitoimistossa minulle on tärkeää olla lähellä asiakasta, ei aina fyysisesti vaan välittämisen tasolla. Uusia asiakkaita en tilitoimistooni ole ottamassa.

Tilitoimisto Finansia Ky:n johtoajatus on:
"Ymmärtäminen tuo iloa elämään!"

Se on kaksisuuntaisen merkityksen omaava lause. Kun tilitoimisto tuntee asiakkaansa toiminnan ja näin ymmärtää sitä paremmin, on hänen paljon mukavampi hoitaa asiakkaan asioita. Kun taas yritys ymmärtää omia lukujaan ja taloushallinnon lainalaisuuksia tarvittavalla laajuudella, hän voi aidosti iloita tunteesta.

Sydämellistä laatua ajatuksella

Tilitoimisto Finansiassa jokainen asiakas on tärkeä. Asiakkaita ei ole otettu koko työaikaa täyteen, vaan työt ovat rytmitetty niin että on aikaa perehtyä jokaisen asiakkaan asioihin ja muistaa heistä jokaisen. 

Oma pitkäaikainen kokemukseni yhdistettynä jatkuvaan tietojen päivittämiseen tarjoavat asiakkaille taloushallinnon asioita hoitamaan henkilön, joka tietää mitä tekee ja jaksaa perehtyä jokaisen asioihin kuin ne olisivat hänen omiaan. Laadukasta palvelua ajatuksella.

Jatkuvaa kouluttautumista

Monet tilitoimistot mainostavat sillä montako vuotta löytyy talosta kokemusta. Tällä asialla voisin mainostaa omaa tilitoimistotoimintaani hyvinkin ylpeänä. Onhan itselläni kokemusta taloushallinnosta jo vuodesta 1985 alkaen, vuodesta 1988 oman tilitoimiston vetäjänä.

Minulle kokemus yksinään on kuin vanhan sananlaskun tuli -
hyvä renki mutta huono isäntä.

Jos kirjanpitäjä tai palkanlaskija luottaa kokemukseensa ylitse muiden asioiden, voi käydä niin että uudet merkittävät muutokset lainsäädännössä tai alan käytänteissä jäävät huomioimatta. Paras kokoonpano yrityksesi eduksi on tilitoimistossa rautainen kokemus yhdistettynä aktiiviseen kouluttautumiseen ja uusien asioiden seuraamiseen. 

Silloin yrityksesi on turvallisissa käsissä.

Taloushallinto

Taloushallinnon tehtävät Tilitoimisto Finansiassa hoidetaan Procountor -ohjelmistokokonaisuuden avulla. Samalla ohjelmistolla hoidetaan sekä kirjanpito, laskutus, reskontrat, tilinpäätökset, veroilmoitukset sekä vuosittain että kuukausittain. 

Asiakkaan on mahdollista ottaa käyttöönsä ominaisuuksia joiden avulla hän voi tehdä omat myyntilaskunsa niin että ne ovat ilman erillistä työtä samantien järjestelmässämme ja mukana kirjanpidossa. Myös ostolaskujen aito sähköinen kierrätys toimii samalla sovelluksella.

                     

Palkkahallinto ja maksatus

Myös palkkahallinto hoidetaan Procountor -ohjelmistolla. Ohjelmisto tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet erilaisiin seurantoihin ja laadukkaisiin palveluihin.

Myös palkan ja niihin liittyvien kulujen maksatus käy luotettavasti Procountorin pankkiohjelmistolla.

Käteiskuitit eTaskuun

Asiakkaani voivat myös käyttää eTasku -sovellusta, joka mahdollistaa käteiskuittien kuvaamisen ja tallentamisen palveluun josta saan ne helposti mukaan taloushallintoon. Uutena toiminnallisuutena dokumenttipankki.


Tavoitteena ei ole aktiivinen kasvu

Kun aikanaan tein päätöksen jatkaa tilitoimistotoimintaani yksin, ilman yhtään palkattua työntekijää, sovitin asiakasmäärän itselleni sopivaksi. Ajatukseni on tehdä työtä se määrä, että ehdin hoitaa jokaisen asiat hyvin. Tällä hetkellä en ota tilitoimistoon uusia asiakkaita, vaan keskityn isolta osin erilaisiin koulutuksiin ja olemassa olevien asiakkaiden asioiden hoitamiseen.

On mukava toimia tuttujen ihmisten kanssa, joiden yritystoiminnan tunnen ja siksi minun on helpompi auttaa yrittäjän arjen asioissa. Työni tekee mielekkääksi se, että voin olla hyödyksi muutoinkin kuin arvonlisäveron määrän laskemisessa ja veroilmoituksen tekemisessä.