Kevätseminaari Levillä

28.04.2019

Taloushallintoliiton Kevätseminaari oli Levillä 25.4. - 27.4.2019.
Tilaisuudessa oli paljon tärkeää asiaa, sopivasti vapaata aikaa, herkullista ruokaa ja hyvää seuraa. Rehellisesti voin sanoa että oli onnistunut tilaisuus.

Osallistuin ennen Levin reissua keskiviikkona 24.4.2019 tilaisuuteen jonka aiheena oli "Tilinpäätös digitaaliseksi". Tämä tilaisuus herätti mielenkiinoisia ajatuksia sen verran että siitä tulen tekemään ihan oman kirjoituksen tänne blogiin, joten tässä tekstissä keskityn vain Levin reissuun.

Yövyin kentällä GoToSleep -kapselissa ja sain ihailla jo yhdeksän jälkeen illalla näin ihanaa näkymää, luonnossa se oli vieläkin kauniimpi. 

Ylläni oleva t-paita ei ole omaa "käsialaani" vaikka onkin Riikka Couture - sen takaa löytyy Riikka Ikäheimo, aivan ihana itseoppinut vaatesuunnittelija, jonka upeisiin asuihin kannattaa ehdottomasti tutustua!

Torstaina aamupala oli kuplavesi, kalaruisleipä ja mustikkajogurttirahka - hyvältä maistui. Siitä on pitkä aika kun olen viimeksi lentänyt minnekään, mietin sitä kentällä ja tulin siihen tulokseen että siitä on noin kymmenen vuotta. Lentokenttä oli jo silloin iso ja siellä oli monenlaista, mutta nyt kun istuin siinä aamupalalla kaikessa rauhassa odotellen samalla lähtöhetken lähestymistä, totesin että se on kuin oma pieni kaupunkinsa. Tuntui ainakin että siellä oli ihan kaikkea mitä tarvitaan. Aamupalani sain sopivasti syötyä kun koneeseen siirtyminen alkoi. Samalla koneella Leville matkusti myös Taloushallintoliiton henkilökuntaa ja olikin mukava kentällä nähdä tuttuja ihmisiä. Matka Leville oli alkanut.

Koska tiedän etten varmasti taas ihan heti ole lentämässä takaisintulomatkaa lukuunottamatta, päätin kuvata konetta koneestakin käsin, kun satuin ikkunapaikassa istumaan.

Kun oltiin pilvien yläpuolella, aurinko värjäsi taivaanrannan kullanhohtoiseksi, mikä oli kyllä kaunista. Kittilän lentokenttää lähestyttäessä sininen väri sai vallan, mutta omalla tavallaan kaunista sekin oli.

Torstai iltapäivän luennoilla pohdittiin ja keskusteltiin paljon, aiheina olivat sekä liiketoimintasuunnitelma ja sen mahdollisuus tilitoimiston palveluvalikoimassa että uusi Palkka- ja uratutkimus tilitoimistoista. Mielenkiintoisia yksityiskohtia ja isompia linjoja kummassakin aiheessa. Jo heti torstaina tuli sellainen fiilis että nyt on hyvä tilaisuus, läsnäolevat ihmiset olivat orientoituneet osallistumaan ja luennoijat valmiita antamaan parastaan.

Luennoitsijakuvat ovat kuvakaappauksia tekemistäni livelähetyksistä, joten joissakin laatu voi olla, ei ihan niin parasta - anteeksi siitä :)

Kun saavuimme Leville oli seminaarin alkuun vielä aikaa ja kävimmekin Classic Pizza -nimisessä paikassa pizzalla, hauskaa oli että kyseisessä paikassa tarjolla oli myös laadukasta kuohuvaa, hyväähän se oli ja sitä tuli lasillinen nautittua pizzan kanssa.
Koulutus alkoi iltapäivällä Ari Lahdenkaupin ja Juha Sihvosen puheenvuoroilla.

Torstaina ilta sujui mukavasti ruokailun lomassa, hyvällä porukalla maukkaan ruuan äärellä aika kului niin nopeasti että lähes yllätyksenä huomasin että nyt on aika mennä nukkumaan jos ajattelen perjantaina jaksaa olla pirteä koko päivän.

Taas kerran mietin sitä miten tärkeää on se että tilaisuuksissa on aikaa osallistujilla mahdollisuus tuoda omia ajatuksiaan esille ja keskustella. Tilaisuuden anti on niin paljon parempi kun samalla alalla olevat, eri lähtökohdista tulevat ihmiset keskustelevat ja pohtivat, kertovat omia ajatuksiaan.

Perjantaina palkka- ja henkilöstöhallinnon asioita  palkkahallinnon asiantuntijoille tarjoiltiin erikseen luentotilassa 2, jossa Janne Fredman ja Eija Männistö puhuivat palkkahallinnon dokumentoinnista ja kävivät läpi konkreettisia esimerkkejä ja tapoja kuvata prosesseja.

Eija oli myöhemmin puhumassa Markku Ojalan kanssa myös kokoustilassa 1, jossa olikin siinä vaiheessa mukana jo kaikki osallistujat. Yhteisenä aiheena heillä oli edustus ja virkistys sekä toiselta näkökulmalta se onko etu palkkaa vai veroton henkilökuntaetu. 

Tilaisuuden anti on niin paljon parempi kun samalla alalla olevat, eri lähtökohdista tulevat ihmiset keskustelevat ja pohtivat, kertovat omia ajatuksiaan  

Kun palkkahallinnon osaajat olivat omassa tilassaan, kuultiin taloushallinnon luentoina Kalle Kyläkallion loistava luento osakapohjan muutoksista kasvavan yrityksen ratkaisuna - monen monta hyödyllistä ajatusta tuli Kallen luennossa esille, tästä oli varmasti kuulijoille hyötyä omassa työssään. 

Ari Lahdenkauppi avasti torstain aihetta liiketoimintasuunnitelmasta vähän tarkemmalla tasolla ja kertoi vakuuttavasti juuri siitä miten kannattaa aloittaa ensin omasta tilitoimistosta ja luoda kokeilun kautta hyvinkin tarpeellinen palvelutuote asiakkaille tarjottavaksi. Todella hyviä aiheita!

Iltapäivällä kuultiin vielä kaksi luentoa, jotka olivat samaa laadukasta tarjontaa kuin koko seminaari oli tähän astikin ollut. Ari Kelloniemi puhui tilitoimistoalan yrityskaupoista lähinnä myyjän näkökulmasta. Vaikka näkökulman pääpiste oli juuri tilitoimistoalan yrityskaupoissa, kyllä ainakin itse huomasin muutaman oivalluksen jota voin hyvin käyttää apunani omille asiakkailleni. Yrityksen myyntikuntoon saattamisen periaatteet kun ovat kuitenkin melko samoja alasta riippumatta. Toki tilitoimistotoiminnassa on omat juttunsa, mutta kuitenkin monet perusasiat ovat samoja.

Karri Nieminen taas kertoi asioita otsikolla Yritykseen kertyneen likviditeetin verosuunnittelu ja optimointi. Iso osa hänen puheenvuorostaan kului tulolähdejaon poistamisen vaikutuksiin, mikä muuttui, mikä ei. Aihe oli tärkeä ja ihmisillä oli paljon kysyttävää ja asioista keskusteltiin vilkkaasti. 

Perjantai-illan ruokailu oli Kekäle nimisessä ravintolassa, ihan hotellimme vieressä, sisustus oli todella tyylikästä, kaikesta näki että siinä oli nähty vaivaa ja yksityiskohtia oli ajateltu. Tarjoilu oli ammattimaista, tyylikästä ja ystävällistä.

Eikä tarjottava poikennut linjasta, tarjoiltu viini oli erinomaista ja alkuruokana kala mädin ja paahdetun lehtikaalin sekä muiden lisukkeiden kanssa oli todella hyvää. Pääruokana oli poroa kahdella eri tavalla laitettuna, puikulaperunamuusia ja riistakastiketta. Myönnän olleeni ennakkoluuloinen annoksen suhteen koska en muista että olisin saanut koskaan poroa josta olisin pitänyt, toki en sitä kovin paljon ensimmäisten huonojen kokemusten jälkeen ole edes maistanut. Mutta nyt käsitys muuttui kertaheitolla! Annos oli herkullista! Kun maisteli molempia poroannoksia, ei oikein tiennyt kumpaa olisi jättänyt viimeseksi kun molemmat olivat niin suussa sulavia.

Jälkiruokana erilaisia vaahtoja, suklaakakkua ja kastikkeita, no minä olen jälkiruokien ystävä, joten sitä ei minun ehkä kannata sen enempää ylistää, voin todeta että annos oli kaunis. Mutta jokainen joka minut tuntee tietää että minun suussani jälkiruuat ovat aina hyviä jos ne sisältävät makeita asioita. 


Illallisen jälkeen käytiin läheisessä baarissa istumassa hetki ja sen jälkeen osa jatkoi Arttu Viskarin keikalle, osa - kuten minäkin - meni siinä kohdin nukkumaan

Aamiaisella oli jokaisessa pöydässä piristämässä kaunis ruusu, itselleni juuri nämä persikan väriset ruusut tuovat mieleen erityisen lämpimiä muistoja, joten aamupala sujui itseltäni hyvinkin positiivisissa merkeissä. Ruokaa oli varmasti jokaisen makuun ja se oli hyvää. Mukavana yksityiskohtana oli valmis vohvelitaikina ja vohveliraudat, joilla jokainen sai itse paistaa omat vohvelinsa, paistosta oli niin hyvät ohjeet että varmasti jokainen paistamisessa myös onnistui. Ja kyllä ne olivat hyviä!

Lauantaina aamulla osa meistä lähti Fatbike -retkelle tunturin ympäri, itse valitettavasti lievästi polvivammaisena en uskaltanut lähteä mukaan ajelulle, mutta kivaa oli kuulemma ollut, pientä tarjoiluakin oli välillä.

Kun retki oli ohi, kävimme koko porukka lounaalla ja sitten olikin jo aika kerääntyä kokoustiloihin viimeisille luennoille. Oli taas aika todeta että kun on hyvä porukka, loistavia luentoja ja mielekästä tekemistä, aika kuluu oikeasti kuin siivillä.

Vaikka seminaari oli ollut jo tähän asti aivan loistava, kuulimme vielä innolla Markku Ojalan ja Eija Männistön puheenvuorot ajankohtaisista asioista sekä yritysverotuksessa että palkkahallinnossa.

Keskustelimme hyvin vilkkaasti asioista ja keskusteluun Markun ja Eijan lisäksi Taloushallintoliitosta osallistui aktiivisesti myös Janne Fredman. Kun ihmiset kuuntelivat puheenvuorot, saivat kysyä ja asioista keskusteltiin syntyi tilanne, jossa vaikeistakin asioista huolimatta tunnelma oli hyvä ja jokainen sai varmasti vielä lauantaina aamullakin lisää eväitä omaan tietoreppuunsa.

Tämä seminaari oli antoisa, sekä luentojen että keskustelujen vuoksi. Lisänsä tähän toivat myös rento ympäristö ja ilmapiiri, hyvä ruoka ja kaunis ilma. 

Vielä lauantainakin meille oli tarjolla luentojen lomassa mukavasti kahvit/teet hyvällisten kanssa. Itse kuvasin laskettelurinteet perjantaina illalla nukkumaan mennessäni, tämän lähemmäs laskettelua kun en mennyt tälläkään kertaa :)


Menomatkalla koneessa oli hyvin tilaa, mutta tulomatkalla olikin kone aivan täynnä, minulla kuitenkin odotuksista poiketen oli nytkin ikkunapaikka ja oli "pakko" ikuistaa kaunis auringonlasku koneen siiven näkyessä myös kuvassa. Lento oli nopeasti ohi ja todennäköisesti on taas pitkä aika kun seuraavan kerran tulee lennettyä. Joten tämäkin kuva ansaitsee paikkansa tässä.

Kuvasin torstaina jonkin verran ja perjantaina jokaisesta esityksestä pätkän livenä omalla asiantuntijan Facebook sivulleni, siitä että esitykset sujuvasti näkyivät sivuillani on kiittäminen aviomiestäni Hans Lehtistä, joka perjantain operoi lähetystä toimistoltani, ohessa oleva pari kuvaa ovat hänen ottamiaan lähetystilanteesta. Lähetys tuli pääosin kahdella kameralla lähetettynä yhtäaikaisesti.

Jos nuo livelähetykset kiinnostavat sinua, ne löytyvät edelleen sivuiltani.

Tämä oli Taloushallintoliiton ensimmäinen Kevätseminaari, mutta se ei jääne viimeiseksi, sillä seuraavan suunnittelu ollaan jo aloittelemassa, mikä on hienoa.

Tämä seminaari oli antoisa, sekä luentojen että keskustelujen vuoksi. Lisänsä tähän toivat myös rento ympäristö ja ilmapiiri, hyvä ruoka ja kaunis ilma. Suosittelen ehdottomasti osallistumista ensi vuonna, kannattaakin seurata säännöllisesti Taloushallintoliiton koulutuskalenteria, siellä on paljon hyviä koulutuksia. Tämäkin seminaari tulee jossain kohdin ensi vuoden kalenteriin.

Koska tämä oli erittäin positiivinen koulutuskokemus, kannattaa olla valppaana että ehtii mukaan. Näin sanottuna tuo kuulostaa ehkä jossakin mielessä liioittelulta, mutta esimerkiksi viime vuonna ihan mukavasti liikkeelle lähtenyt Tilitoimistoristeily on jo tänä vuonna loppuunmyyty. 

Levin Kevätseminaari oli ehdottomasti positiivinen kokemus ja olen iloinen että lähdin mukaan. 


Kouluttautuminen kannattaa aina - hyvässä porukassa se voi olla vielä tuplasti parempi kokemus, siksi Taloushallintoliiton koulutukset ovatkin yleensä onnistuneita, niihin osallistuu monesti todella hyviä tyyppejä.

Toivon että kaikki ovat saaneet kevään tilinpäätökset ja veroilmoitukset kunnialla tehtyä - tai saavat viimeistään tiistaina. Sitten arvonlisäverot kuntoon ja hetkeksi vähän rennommin ennen kesää.

Kevätterveisin

Riikka