Tilitoimistopäivä a´la Finago

25.05.2018

Taloushallinnon ohjelmistot Procountor ja Tikon muodostavat nykyisin kokonaisuuden nimen Finago alle. Olen itse ollut monesti mukana Tikonin järjestämissä Tilitoimistopäivissä ja Johdon seminaareissa. Muiden kiireiden takia pari viimeistä vuotta on jäänyt väliin, nyt olinkin ensimmäisen kerran näiden kahden vahvan taloushallinnonohjelmiston yhteisillä Tilitoimistopäivillä.

Tilaisuus järjestettiin Hotelli Clarionissa, jossa en ollutkaan koskaan aikaisemmin ollut. Hauskaa on se että tulen olemaan samassa paikassa kesäkuun alussa kun Taloushallintoliitto täyttää 50 vuotta ja sen vuosittainen jäsenten päätapahtuma Kesäpäivät, rantautuu Clarioniin.

Olin keskiviikon Taloushallintoliiton toimistolla kokouksessa ja siksi yövyin Helsingissä mikä oli tässä tapauksessa hyvä juttu, ilmoittautuminen kun tähän tilaisuuteen alkoi jo klo 8 ja varsinainen ohjelmakin jo klo 9. 

Jokainen osallistuja sai kaulaansa "passin" johon ilmoittautuessaan sai nimitarran liimattavaksi. Näin olikin helppo tunnistaa ja muistaa kenen kanssa tuli milloinkin puhuttua. Toiselle puolelle mahtui oivallisesti päivien ohjelma. 

Ohjelmassa oli ensin yhteistä, kaikkia koskevia puheenvuoroja sekä yleisistä asioista, myynnistä että myös ohjelmistokehityksestä. 

Kuulimme myös sekä Procountorin että Tikonin käyttäjien kokemuksia, kahden yrittäjän kertoessaan omaa käyttäjätarinaansa.  

Tuttu logo näkyi tilaisuudessa vahvasti, ihmisiä oli sali täynnä. Hienoa kun ihmiset osallistuvat! 

Ennen eriytettyjä luento-osuuksia saimme nauttia maukkaan lounaan hotellin ravintolassa.

Lounas tarjoiltiin ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa, oma ruokailuni sujui mukavasti Facebookista tutun Tasekirjailija -ryhmän jäsenten kanssa.

Jälkiruoka tarjoiltiin kolmannessa kerroksessa jossa myös ison salin luennot olivat.

Ruoka oli todella maukasta ja kauniisti tarjoiltua.

Valinnaisista luennoista valitsin sinisen Tikon sarakkeen. Tämä siksi että Procountor ohjelma ei luonnollisesti kiinnostanut kun en ohjelmaa käytä, myynti ja laki osaston kaksi ensimmäistä eivät kiinnostaneet niinkään, koska minulla ei ole laajentumispyrkimyksiä tilitoimissani, Tietosuoja-asetus taas on itselleni asiana jo kovin tuttu. Viimeinen työoikeuden luento olisi ollut kiinnostava, mutta halusin kuunnella TIkonin käyttäjävinkkejä sisältävän luennon, joka olikin tosi hyvä. Mitä tulee taas Opi ja kehity sarakkeen luentoihin, niistä ensimmäinen koski Procountoria ja kaksi jälkimmäistä toki varmasti olisivat sisältäneet uuttakin tietoa, mutta vastaavia olen kuunnellut aika monta lähiaikoina eri tahojen webinaareina.

Päivien aikana saimme kuulla tulevasta kehityksestä, Tikon on yhä enemmän käytössä niillä jotka panostavat perinteisempiin tilitoimistopalveluihin, kun taas esimerkiksi tekoälysovelluksia kehitetään enemmän Procountoriin. Posiviivista on kuitenkin tällä hetkellä juuri se, miten Tikonin palkkahallinnon ohjelmisto on jo valmistautunut Tulorekisterin tuloon. Olen vankkumaton Tulorekisterin kannattaja, ehkä olen vähän jopa jäävi puhumaan sen eduista kun olen valmistelussa ollut mukana alusta asti, mutta kun tätä luentoa kuuntelin, fiilikseksi jäi myös käyttämäni ohjelmiston näkökulmasta: "Tervetuloa Tulorekisteri" 
Toki TIkoniin olen kyllä tässä kohdin luottanut ennen tätä luentoakin 100%:sti.

Kun meillä on mahdollisuus olla jossakin jossa meidän on hyvä olla, meidän tulisi myös olla siinä eikä sitten jo ajatuksissaan miettiä seuraavaa asiaa. 

Kaikki päivän luennot olivat hyviä ja niitä oli mukava kuunnella. Päivän kruunasi puheenvuorojen osalta kuitenkin ehdottomasti Maaret Kallio omalla Keynotellaan: Inhimillisiä kohtaamisia. Itseäni kosketti heti alussa hänen puheensa siitä miten niin moni tavoittelee täydellistä elämää, kun riittäisi että tavoittelisi hyvää elämää. Ja niinhän se juuri on.

Hän totesi myös että meidän pitäisi ymmärtää miten onnellisia olemme jos meillä on mahdollisuus tympääntyä siihen kun pitää tyhjentää pyykkikone. Miten oikeassa hän olikaan!

Huumoria tuli myös esiin kun hän puhui miten Elvis oli sanonut ettei hän tarvinnut henkivartijaa mutta hän sen sijaan tarvitsee kaksi sertifioitua kirjanpitäjää. 

Maaret puhui ansiokkaasti myös siitä että kun meillä on mahdollisuus olla jossakin jossa meidän on hyvä olla, meidän tulisi myös olla siinä eikä sitten jo ajatuksissaan miettiä seuraavaa asiaa.

Näiden hyödyllisten ja osin voimaannuttavien puheenvuorojen jälkeen vietimme hetken tauon, meille tarjoiltiin kuohuvaa ja pientä suupalaa. Aika kului nopeasti vanhojen ja uusien tuttujen kanssa rupatellessa ja ajatuksia vaihtaessa.

Kuvan kuohuvasta ja pikkusuolaisesta otti Katia, nämä suupalat oli tarjolla juuri sopivina "lusikasta" kerralla suuhun laitettavina makupaloina.
Ryhmäkuvassa sillä hetkellä paikalle löytäneiden Tasekirjailijat ryhmän mukavasta ryhmästä. Läheskään kaikki paikalla olijat eivät tässä kuvassa ole, mutta mukavasti kilisteltiin ja jutusteltiin tällä porukalla illallisen alkamista odoteltaessa. Kiitos kaikille mukavasta rupatteluhetkestä.

Illallinen oli katettu kauniisti, oli ilo istua rauhassa hyvässä porukassa ja rentoutua pitkän päivän päätteksi kun kaikesta näki että tajoilussa oli nähty vaivaa.

Kaiken kaikkiaan päivän anti oli hyvä ja olen iloinen kun omaan aikatauluuni sopi tähän päivään osallistuminen. Oli mielenkiintoista kuulla ohjelmistokuulumisia, nähdä tuttuja ja tutustua uusiin ihmisiin. Kaiken kruunasi tietysti Hotelli Clarionin upea ympäristö ja maukas ruoka sekä Finagon huolenpito meistä kaikista.

Seuraavan kerran Finagon Tilitoimistopäivillä nähdään marraskuussa, merkitsin jo päivän kalenteriini, toivottavasti päivä sopii minulle edelleen silloin kun se on ajankohtaista!

Jos haluat katsoa tästä tilaisuudesa tekemäni pienen videopätkän selostuksella, sen löydät klikkaamalla oheista siluettikuvaa:

        Tilitoimistopäiväterveisin

        Riikka