Tilitoimistotapahtuma a´la Finago

27.05.2019

Finago on jo pitkään järjestänyt keväällä ja syksyllä ison tilitoimistotapahtuman, mutta tänä vuonna käytäntöä muutettiin asiakkaiden pyynnöstä. Syksyn tapahtuma siirrettiin Messukeskukseen jotta mahdollisimman moni pääsisi mukaan, tapahtuma kun on joka vuosi  ollut täynnä ja osa jäänyt "rannalle". Keväälle luotiin muutamalle paikkakunnalle rantautuva huomattavasti pienempi tapahtuma.
Itse osallistuin Turun tilitoimistotilaisuuteen.

Tapahtuma järjestettiin Turun Logomossa, missä onkin hyvät puitteet tämän tyyppisiin tilaisuuksiin. Tilaisuuden ilmoittautumisen jälkeen, ennen puheenvuoroja, tarjolla oli kahvia ja teetä, suolaista piirakkaa ja marjasmoothieta. Esitteet pöydillä muistuttivat mistä on kysymys :)

Itse tapahtumassa oli monenlaisia puheenvuoroja yleisistä asioista ohjelmakohtaisiin klinikoihin. Välillä syötiin maukas buffetlounas ja juotiin myös iltapäiväkahvit. 

Viimeisenä ohjelmana ennen illallista oli paneelikeskustelu alamme tulevaisuudesta. Se oli mielenkiintoinen keskustelu, jota Taloushallintoliiton Janne Fredman veti hienosti.
Tähän ehdotan yhtä parannusta - enemmän aikaa tälle keskustelulle!
Me suomalaiset kun lämpenemme hitaasti, siinä vaiheessa kun keskustelu oikein lähti lentoon, aika loppui.
Mutta hyvä keskustelu oli ehdottomasti, suosittelen järjestämään jatkossakin näitä.

Logomon sali oli mukavasti lähes täynnä kuulijoita, kiva kun Finago järjesti tämän tilaisuuden.
Myös yleisö osallistui keskusteluun, etenkin sen loppupuolella.

Tilaisuuden lopuksi jaettiin tunnustuksia esimerkiksi eniten asiakkaitaan digitaalisen taloushallinnon pariin siirtäneelle tilitoimistolle. Tunnustus annettiin myös toimistolle joka oli esimerkillisesti kehittänyt toimintaansa vastaamaan nykypäivää ja sen vaatimaa palvelukonseptia.

Paneeliinkin osallistunut Satu Saarimaa sai tämän toimintaansa nykypäivän vaatimuksia vastaamaan kehittäneen tilitoimiston palkinnon ja kukat yrityksensä Tili-Saarimaa Oy:n toiminnan kehittämisestä

Ennen illallista nautittiin pikkusuolaiset kuohuvalla ja keskusteltiin osallistujien kesken.
Näissä tilaisuuksissa on aina mukava nähdä tuttuja ja tutustua uusiin ihmisiin. On hyvä jutustella paitsi tilitoimistoja ja ohjelmistoja koskevista, myös ihan vain muutoin tulevan kesän suunnitelmista.

Aika kului mukavasti jutellessa ja maljaa nostaessa, on hienoa kun tämän tyyppisiä juttuja järjestetään myös ympäri Suomen, näin monella on helpompi osallistua kun tapahtuma on lähempänä.
On tärkeää että tilitoimistoissa työskentelevät ihmiset tapaavat toisiaan ja voivat puhua asioista - etenkin tämän poikkeuksellisen tiukan ajanjakson jälkeen!

Liikaa ei voi korostaa sitä miten tärkeää on muodostaa, jos nyt ei ystävyys-, niin ainakin hyviä tuttavuussuhteita alan ihmisten kanssa. Tilitoimistotyö on sellainen työ, josta ei voi kavereiden kanssa höpötellä viikonlopputapaamisissa - eikä kukaan kaveri edes ymmärrä työn luonnetta ellei ole samalla alalla, mitäs se nyt - kevyttä toimistotyötä... vai miten se olikaan? 

Illallisella hyvä fiilis jatkui ja mikä oli jatkuessa kun ruoka oli niin herkullista ettei muuta tarvinnut kuin nauttia ruuasta ja seurasta. Käydä mielenkiintoisia keskusteluja ja samalla herkutella tarjoilijoiden ammattitaitoisesti ja ystävällisesti eteen tuomista annoksista ja nauttia hyvää viiniä ruuan seuraksi.

Alkuruokana vähän eri menetelmällä valmistettu Toast Skagen pakastamalla valmistetulla keltuaisella ja pääruokana lampaanliha vaahdotetulla perunamuusilla lisukkeineen olivat molemmat suussa sulavia.

Jälkiruoka taas - se oli niin kaunis etten millään olisi halunnut aloitaa sen syömistä. Ja miten herkullinen se olikaan kun sitten maltoin tämän kauneuden rikkoa. Alku- ja pääruoka olivat todella maukkaita ja kauniisti esillä, mutta jälkiruoka oli taidetta. Se oli herkullista ja se oli yksinkertaisesti sanottuna: henkeäsalpaavan kaunis, valitettavasti kuva ei täysin anna sen kauneudelle oikeutta.

Ilta sujui hyvässä seurassa, herkullisen ruuan parissa mukavasti, pian olikin aika kotiutua. Päivästä ja illasta jäi hyvä mieli, kiitos Accountor Finago!

Itse en poikkeuksellisesti lähtenyt kotiin vaikka olinkin lähellä kotia, vaan jäin yöksi Turkuun koska matkani vei seuraavana päivänä Helsinkiin PHT14 koulutuksen viimeisille lähipäiville joissa jaetaan myös kurssitodistukset, mutta ne ovat sitten toisen kirjoituksen arvoiset kaksi päivää. 

Tänä iltana sain mukavasti aikataulujen yhteensopimisen johdosta oman aviomieheni myöhäisemmän illan seuraksi. Tämä puhelin löytyi majapaikkani rappukäytävästä kun veimme tavarani huoneeseen.
Tämä puhelin oli hauska yksityiskohta kun juuri olin päivän kuullut erilaisia digitalisaatioon liittyviä puheenvuoroja.
Vaikka olinkin syönyt hyvin, illalla myöhemmin sopi vielä pieni iltapala suolaisen vohvelin muodossa - sekin oli kyllä hyvää. Tänään minua siis hemmoteltiin herkullisilla ruuilla ja hyvällä seuralla ihan aamusta iltaan asti!

Kiitos Finagolle tilitoimistotapahtuman järjestelyistä. 

Kaikille jotka tätä luette, osallistukaan näihin maksuttomiin tilaisuuksiin, ne ovat paitsi hyviä tilaisuuksia kuulla oman ohjelmistotalon kuulumisista ja suunnitelmista myös todella loistavia hetkiä verkostoitumiseen. Eikä ole rahasta kiinni. 

Koska itse käytän Tikonia, kerron tietysti vain Finagon tilaisuuksista, mutta varmasti moni ohjelmistotalo järjestää vastaavia, käyttäkää hyväksenne näitä mahdollisuuksia!

Vaikka takana on kova kausi ja tiukempi vuodenvaihde kuin pitkään aikaan, yritetään silti olla aktiivisia ja verkostoitua, siitä saa voimaa jatkaa eteenpäin ja kehittyä! 

Isompi tapahtuma, Finagon TIlitoimistopäivä Helsingin Messukeskuksessa 5.9.2019 - näemmehän siellä?
Isompi tapahtuma, Finagon TIlitoimistopäivä Helsingin Messukeskuksessa 5.9.2019 - näemmehän siellä?


Tutustu oman ohjelmistotalosi tarjontaan ja osallistu aktiivisesti. Nyt tarjolla on ensi tiistaina myös maksuton verkostoitumistapahtuma mielenkiintoisilla puheenvuoroilla höystettynä Kulttuuritalolla Helsingissä kun yli 600 alan ihmistä kokoontuu Eduhouse Summitin parissa.

Vaikka takana on kova kausi ja tiukempi vuodenvaihde kuin pitkään aikaan, yritetään silti olla aktiivisia ja verkostoitua, siitä saa voimaa jatkaa eteenpäin ja kehittyä!

Kirjoituksissa palailen PHT päiviin ja ehdottomasti Eduhousen Summitin tunnelmiin!

Kesäterveisin

Riikka