Tilitoimistopäivä Porissa 1.11.2017

05.11.2017

Taloushallintoliiton Tilitoimistopäivä on koulutuspäivä, joka kiertää ympäri Suomen, tänäkin vuonna 12 paikkakunnalla: Oulu, Joensuu, Lappeenranta, Tampere, Jyväskylä, Pori, Kuopio, Lahti, Turku, Rovaniemi, Seinäjoki ja Helsinki. Koulutus päivittää ajankohtaiset tiedot verotuksesta ja kirjanpidosta sekä muusta tilitoimistojen toimintaan vaikuttavista uudistuksista. Tilaisuudessa kerrotaan Taloushallintoliiton tärkeät ajankohtaiset terveiset tilitoimiston asiantuntijoille. Samalla koulutustilaisuus toimii mainiosti talousalueen tilitoimistoihmisten kohtaamispäivänä. Meillä kun usein on niin kiire, ettei kuulumisia tule vaihdettua kuin näissä koulutuspäivissä.

Nide täynnä asiaa 👍
Nide täynnä asiaa 👍
Tervetuloa!
Tervetuloa!

Leena Rekola-Nieminen puhui tuttuun ja luotettavaan tyyliinsä otsikolla "Ajankohtaista kirjanpidosta" Kuulimme tase-erittelyistä, liitetietotositteista, mutta myös tilitarkastajan valitsemisen säännöistä. Kilan lausunnot 2017 ja päivitetyt yleisohjeet kuuluivat ansaitusti tähän luentoon. Henkilöstöhallinnon terveisinä tuli tietoisku uudesta perhevapaakorvauksesta äidin työnantajalle.

Seuraavana aiheena Markku Ojalan vetämänä Verotuksen ajankohtaiskatsaus
Seuraavana aiheena Markku Ojalan vetämänä Verotuksen ajankohtaiskatsaus

Markun puheenvuoroon kuuluivat itseoikeutetusti aiheet "Yritysverotuksen uusin oikeuskäytäntö" ja "Verohallinnon uusimmat ohjeet yritysverotuksesta"

Mutta myös juuri ajankohtainen uudistus joka koskettaa kaikkia osakeyhtiöitä nyt ja muita yhtiömuotoja myöhemmin: "Yritysten veroennakoiden menettelyuudistus"


Tästä aiheesta löydät pienen videotiedotteen: 
https://www.youtube.com/watch?v=Hk-PJbYWQXA

Teknologiakeskus Pripoli tarjosi maukkaan lounaan, käytännön järjestelyt eivät ehkä toimineet niin sujuvasti mihin on totuttu, mutta olen varma että hekin ottivat opikseen ja ensi kerralla kaikki taas toimii. 140 ihmistä yhtäaikaa ei ole ihan sama mitä normaalina arkena. 

Taukojen aikana kuultiin yhteistyökumppaneiden, kuten esimerkiksi Finagon, kuulumisia. 

Janne Fredman pohti tilitoimistojen asiakkaiden erilaisia asiakastarpeita ja erilaisia työnjakomalleja otsikolla "Tilitoimisto tehokkaan ja asiakasystävällisen taloushallintopalvelun tuottajana" Hän käsitteli myös kirjanpitoaineiston käsittelyssä ja säilytyksessä huomioitavia asioita ja otti huomioon myös töiden seuranta ja laskutusnäkökulman. 

Tilitoimistoja on monenlaisia - niin on asiakkaitakin - kaikkia tarvitaan
Tilitoimistoja on monenlaisia - niin on asiakkaitakin - kaikkia tarvitaan

"Arvonlisäverotuksen ajankohtaiskatsaus" sisälsi Petri Salomaan loistavaa pohdintaa Tärkeimmistä KHO:n ALV-ratkaisuista, Verohallinnon uusimmista ohjeista, Oma-aloitteisten verojen verotusmenettelyn kokonaisuudistuksesta ja maahantuonnin arvonlisäverotuksen tulevista muutoksista.

Ison ajatusmaailman muutoksen sisälsi Verohallinnon ohje kiinteistöön kohdistuvista kustannuksista ja niiden alv-vähennyksistä.

Tästä pieni tietoisku videolta löytyy: 
https://www.youtube.com/watch?v=PEdIhSjQoHs&feature=youtu.be

Yhtenä yhteistökumppanin puheenvuorona tauolla kuulimme tiivistetyn paketin eläkevakuuttamisesta Ilmarisen kertomana 

Taloushallintoliiton toimitusjohtaja Antti Soro kertoi alasta, missä olemme nyt, huomenna ja tulevaisuudessa. Ja miten Taloushallintoliitto auttaa jäseniään, paitsi selviämään, myös menestymään muuttuvassa maailmassa.

Luentojen jälkeen osa paikalla olleista jäsentoimistojen johtajista kokoontui yhteiselle päivälliselle Ravintola Toreroon, mukana Ilmarisen edustaja sekä Taloushallinnon johtava asiantuntija Janne Fredman sekä toimitusjohtaja Antti Soro Taloushallintoliitosta.

Tilaisuuden aluksi kilisteltiin tervetulomaljat 

Kanaa, perunaa ja paprikaa, todella maukas pääruoka maistui.😋
Kanaa, perunaa ja paprikaa, todella maukas pääruoka maistui.😋
Creme Brulee ja tee, loistava päätös antoisalle koulutuspäivälle ja mukavalle päivällishetkelle hyvässä seurassa.
Creme Brulee ja tee, loistava päätös antoisalle koulutuspäivälle ja mukavalle päivällishetkelle hyvässä seurassa.

Kiitos kaikille ja etenkin Taloushallintoliitolle hyvin järjestetystä tapahtumasta jälleen kerran!

Erikseen kiitos vielä Pirjo Lintusalo, Euran Yritystilit Oy, mukavasta seurasta sekä koulutuspäivän että päivällisen aikana, mutta myös kyydistä kotiin Porista 💛

Kouluttautuminen kannattaa aina, siitä tulee virtaa arkipäivään!

Riikka 👌